+31 (0)316 294 700
Scherpe offertes
Passend advies
Maatwerk en Service

Blackmagic Design

Blackmagic Design URSA Broadcast

URSA Broadcast is een geavanceerde Ultra HD-broadcast camera die werkt met uw bestaande HD- of Ultra HD B4-lenzen, zodat u vandaag HD-opnamen kunt maken en kunt overschakelen naar Ultra HD wanneer u er klaar voor bent!
€3.699,00 Incl. BTW
€3.057,02 Excl. BTW
CINEURSAMWC4K
Indien bij leverancier op voorraad 1 tot 3 werkdagen. Belt u ons voor de actuele levertijd
+31 (0)316 294 700
Scherpe offertes
Passend advies
Maatwerk en Service

Product omschrijving

'S Werelds meest betaalbare en flexibele professionele broadcast camera voor HD en Ultra HD!

 

Introductie van URSA Broadcast, 's werelds meest betaalbare en meest flexibele professionele broadcast camera. URSA Broadcast is twee camera's in één, een ongelooflijke fieldcamera voor ENG- en docu werk, evenals een professionele studiocamera! URSA Broadcast is perfect voor traditionele omroepen omdat het gebruik maakt van de lenzen en batterijen die u al bezit, en het elimineert ook rare mediakaarten en bestandsindelingen die op traditionele camera's voorkomen. Het registreert op gewone SD-kaarten en gebruikt dezelfde gangbare bestandsindelingen die worden aangetroffen op broadcast-mediamanagementsystemen en de meeste NLE-software paketten. Plus URSA Broadcast is perfect voor webomroepen omdat het werkt met zowel oudere HD lenzen als goedkope fotolenzen. Geen enkele andere broadcast camera is flexibeler en betaalbaarder!

 

Twee camera's in één

 

Wissel direct tussen live werk of ENG!

 

URSA Broadcast is twee camera's in één! Het compacte ontwerp, de vertrouwde bedieningselementen en de broadcast camera functies zijn ideaal voor opnamen in ENG-stijl en van vitaal belang voor snel werken wanneer u nieuws probeert vast te leggen. Of je nu in de studio bent of buiten in het veld, URSA Broadcast geeft je ongelooflijke beeldkwaliteit, accurate huidtinten en levendige kleuren die veruit superieur zijn aan camera's die tien keer zoveel kosten. De sleutel is de nieuwe uitgebreide videomodus van URSA Broadcast die beelden produceert die u niet hoeft te graden, zodat u sneller dan ooit opnamen kunt maken, bewerken en kunt uitzenden. URSA Broadcast is ook de eerste camera die AV- en webzenders eindelijk een echt professionele uitzendoplossing biedt die dramatisch beter is dan DSLR's!

 

Standaard media en bestandsindelingen

 

Werk sneller door dure media- en video-transcodes te verwijderen!

 

URSA Broadcast is de eerste professionele broadcast camera die is ontworpen om te werken met standaard mediakaarten en bestandsindelingen die compatibel zijn met vrijwel alle uitzendsystemen en bewerkingssoftware. URSA Broadcast neemt op op goedkope standaard SD-kaarten, UHS-II-kaarten en CFast-kaarten en registreert 1080i- of 2160p-video in standaard MOV-bestanden, met .mxf voor toekomstige updates. URSA Broadcast neemt op met DNx145, DNx220X of ProRes, zodat de bestanden werken met uw bestaande uitzendsystemen en workflows. U krijgt ook een B4-lensvatting die werkt met uw bestaande lenzen, of u kunt deze verwisselen voor optionele EF-, F- en PL-lens mounts, zodat u standaard fotografische lenzen kunt gebruiken. Als u een volledige broadcast cameraketen bouwt, bieden de optionele URSA Viewfinder, URSA Studio Viewfinder en SMPTE fiber-converters bekende bedieningselementen en ontwerpen, zodat ze precies werken zoals ervaren camera-operators verwachten. URSA Broadcast helpt u de meeste waarde te halen uit uw investering in camera's, lenzen en accessoires, wat betekent dat u tijd en geld bespaart, dus de camera betaalt zichzelf vrijwel terug!

 

Broadcast B4 lensvatting

 

Gebruik uw bestaande hoogwaardige HD-lenzen of nieuwe Ultra HD-lenzen!

 

De broadcast B4-lensbevestiging op URSA Broadcast biedt hoogwaardige optica met correctie voor sferische aberratie, speciaal ontworpen voor de sensor van de camera. Met de ⅔ "-bevestiging kunt u bestaande HD-lenzen of Ultra HD-lenzen gebruiken. Veel hoogwaardige HD-lenzen kunnen worden gebruikt met resoluties die ver boven de HD uitstijgen, helemaal tot 2,5 K of 3 K. Omdat B4-lenzen parfocaal zijn en een zeer grote scherptediepte hebben, blijft het beeld scherp terwijl u in- en uitzoomt. Hierdoor kunt u veel sneller werken omdat u geen lenzen hoeft te verwisselen of opnieuw scherpstelt tussen close-ups, middellange en brede uitsnedes, wat perfect is als u sport draait! Je krijgt ook volledige elektronische B4-lensregeling, zodat je de scherpstelling, iris en zoom kunt aanpassen met de knoppen van de camera of op afstand via een ATEM-switcher met behulp van het SDI-camerabesturingsprotocol.

 

Werk in HD of Ultra HD

 

Ongelooflijke 4K-beeldsensor voor een breed dynamisch bereik en een grote scherptediepte

 

URSA Broadcast beschikt over een ongelooflijke 4K-beeldsensor en een nieuwe uitgebreide videomodus met een beter dynamisch bereik en kleurechtheid. De beeldsensor is ontworpen voor zowel HD als Ultra HD, zodat u een verbluffende textuur en gedetailleerdheid, accurate huidtinten, levendige kleuren en video's met een hoog dynamisch bereik krijgt, en dat allemaal zonder postproductie. Dat betekent dat je snel kunt schieten, bewerken en kunt uitzenden! De hoge resolutie sensor is een enorm voordeel, zelfs wanneer u in HD werkt, omdat u subpixelbeeldverwerking en superieure anti-aliasing krijgt voor superscherpe beelden. URSA Broadcast is een toekomstbestendige camera die veelzijdig genoeg is om op elke HD- of Ultra HD-productie te gebruiken!

 

Ingebouwde optische ND-filters

 

Hoogwaardige ND filters met IR-compensatie

 

URSA Broadcast biedt hoogwaardige neutrale dichtheid (ND) -filters waarmee u snel de hoeveelheid licht die de camera binnenkomt kunt verminderen. De ¼, 1 / 16e en 1 / 64e stopfilters zijn speciaal ontworpen om te passen bij de beeldsensor en color science van URSA Broadcast, waardoor je extra bereik en betere colorimetrie hebt, zelfs onder slechte lichtomstandigheden. Hiermee kunt u verschillende combinaties van diafragma en sluiter gebruiken in een groter aantal situaties. De IR-filters zijn ontworpen om zowel optische als IR-golflengten gelijkmatig te filteren. Dit elimineert de IR-besmetting die gewoonlijk wordt geassocieerd met de meeste ND-filters. De ND-filters zijn echte optische filters met een zeer precies mechanisme, zodat ze snel voor de sensor te schuiven zijn wanneer aan de ND-filter knop wordt gedraaid. De filterinstellingen kunnen worden weergegeven als een fractie, aantal of stopreductie op het LCD-scherm.

 

Non-stop opname

 

Werkt met zowel standaard CFast- als SD-kaarten!

 

URSA Broadcast biedt zowel dubbele CFast 2.0-slots als dubbele SD / UHS-II-kaart slots, zodat u de media kunt kiezen die het beste bij u past. Beide soorten media zijn standaard, niet-gepatenteerd, goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste computer- en camerawinkels. U kunt 10-bits broadcast kwaliteit DNxHD 145, DNxHD 220X of ProRes-bestanden opnemen met metadata, waardoor URSA Broadcast compatibel is met vrijwel alle bewerkingssoftware. Dat betekent dat URSA Broadcast eenvoudig is te integreren en in uw bestaande uitzendsystemen past. U kunt zelfs lossless 12-bit CinemaDNG RAW-bestanden opnemen voor hoogwaardige programma's en postproductie-workflows. Met dubbele slots voor elk mediatype biedt URSA Broadcast u redundante recorders en non-stop opname! Wanneer de eerste kaart vol is, gaat de opname automatisch verder naar de volgende kaart, zodat u een kaart kunt verwisselen terwijl de opname aan de andere doorgaat.

 

Super stevig en uitvoerige bedieningselementen

 

Extreem sterk en licht magnesium-metaalontwerp

 

URSA Broadcast is gebouwd uit een supersterke, lichtgewicht magnesiumlegering die perfect in balans is en ontworpen om comfortabel genoeg te zijn voor landurig gebruik. Net als traditionele broadcast camera's beschikt het over vertrouwde, extern gemonteerde mechanische schakelaars en bedieningselementen die u directe toegang geven tot de belangrijkste camera-instellingen. De bedieningselementen zijn logisch ingedeeld, waardoor ze gemakkelijk te onthouden en te lokaliseren zijn, zodat u de instellingen kunt aanpassen zonder naar de knoppen te hoeven kijken of de camera van de schouder te moeten halen. U krijgt ook een 4 "uitvouwbaar touchscreen voor monitoring of bediening van de camera via een revolutionaire software-interface die volledige redundantie biedt voor alle externe bedieningselementen en camerafuncties. Er zijn zelfs extra bedieningselementen voor de aan / uit-schakelaar! URSA Broadcast bevat ook full-size standaardaansluitingen voor audio via XLR-connectoren, SDI via BNC-connectoren en uitgezonden voedingsingang via een standaard 4-pins XLR 12V DC-connector!

 

Vertrouwd ontwerp

 

Verander snel de instellingen zonder de camera van je schouder te nemen!

 

URSA Broadcast beschikt over onafhankelijke besturingselementen voor directe toegang tot de belangrijkste camera-instellingen. Knoppen, schakelaars en draaiknoppen zijn in een logische volgorde ingedeeld, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn door ze te voelen terwijl u door zoeker blijft kijken. Dit betekent dat je de instellingen kunt aanpassen, een ND-filter kunt toevoegen of zelfs de beeldsnelheid kunt wijzigen zonder het touchscreen uit te vouwen of de camera uit je schouder te halen.

 

Status display

 

Bekijk kritieke opname-informatie bij helder daglicht!

 

De statusweergave is een goed zichtbaar LCD-scherm dat is ontworpen om gemakkelijk zichtbaar te zijn, zelfs bij fel licht! Het statusdisplay toont record tijdcode, Genlock tijdcode en referentietijdscode, samen met de huidige opnamesnelheid, shutter, lensopening, witbalans, gain en iris. Het beschikt ook over een batterij-indicator, kaart-opnamestatus en audio-meters voor het monitoren van de niveaus. De achtergrondverlichting van het scherm kan worden ingeschakeld wanneer u filmt op slecht verlichte locaties en uit wanneer u buiten draait in fel licht om het contrast te verhogen, waardoor het gemakkelijk te lezen is onder alle omstandigheden!

 

Dramatische Slow Motion

 

Leg snelle acties vast met vloeiende slow motion!

 

Of je nu een sportwedstrijd draait of een dramaserie filmt, URSA Broadcast kan een supertrage, kristalheldere slow motion-video maken. Als u slow motion video wilt opnemen, neemt URSA Broadcast op met hogere framesnelheden en wordt afgespeeld met standaard videoframesnelheden. U kunt uw gewenste framesnelheid voor hoge snelheid instellen met behulp van de schermmenu's van de camera en vervolgens schakelen tussen standaardsnelheid van de sluiter en andere  framesnelheden met een druk op de knop aan de zijkant van de camera. URSA Broadcast kan Full-resolutie Ultra HD opnemen met maximaal 60 frames per seconde.

 

Broadcast Quality Audio

 

Ingebouwde broadcast geluidskwaliteit

 

URSA Broadcast heeft een hoogwaardige microfoon en een professionele audiorecorder ingebouwd, zodat u geen extra geluidsapparatuur hoeft mee te nemen! De ingebouwde stereomicrofoon kan worden gebruikt voor opname of u kunt professionele microfoons aansluiten met behulp van de twee XLR-microfooningangen. De XLR-aansluitingen hebben 48V schakelbaar fantoomvoeding, zodat u alles kunt aansluiten, van shotgun tot draadloze clip-on microfoons. Met twee microfooningangen kunt u een reporter in het veld opnemen met een revers of een handmicrofoon, terwijl u ook omgevingsgeluiden van de tweede ingang vastlegt. U kunt dezelfde microfoon ook op beide kanalen opnemen met verschillende niveaus om te voorkomen dat ongewenste geluiden op locatie worden afgekapt. URSA Broadcast beschikt ook over externe knoppen voor het aanpassen van niveaus en onscreen-meters, zodat u de geluidsniveaus kunt aanpassen, zelfs wanneer u de camera op de schouder hebt.

 

Professionele Studio Camera

 

Transformeer URSA Broadcast in de ultieme studiocamera!

 

URSA Broadcast heeft ingebouwde afstandsbediening, kleurcorrectie, talkback, tally en andere functies ontworpen om het de ultieme studiocamera voor live geschakelde producties te maken. Het kan op afstand worden aangestuurd via SDI met behulp van het Blackmagic SDI Camera Control-protocol. U kunt de optionele URSA Studio Viewfinder, Blackmagic Camera Fibre Converter en Studio Fibre Converter toevoegen om exact dezelfde workflow en functies te krijgen van camera's die honderdduizenden Euro's kosten. Maar het beste van alles is dat, wanneer de live productie is voltooid, URSA Broadcast snel weer in een normale camera kan worden omgebouwd! Met URSA Broadcast haalt u het maximale uit uw investering in camera's en lenzen, omdat u deze elke dag kunt gebruiken op locatie of in de studio! Dat is de ultieme flexibiliteit omdat elke URSA Broadcast-camera die u bezit, kan worden gebruikt in live-programma's, zodat u gemakkelijk grote live opdrachten met veel camera's kunt uitvoeren, allemaal zonder extra huurkosten voor apparatuur!

Technische specificaties

Camerafuncties

 

Effectieve sensorgrootte

Sensorafmeting 2/3 inch bij gebruik van 4K B4-vatting (werkelijke sensorafmeting 13,056 mm x 7,344 mm)

 

Lens bevestigingspunt

B4 2/3 inch

 

Lensbediening

Elektronische besturing via 12-pins connector. Bediening is ook mogelijk via EF-pinnen als u de optionele URSA Mini Pro EF-houder gebruikt.

 

Dynamisch bereik

12 Stopt +

 

Resoluties opnemen

3840x2160, 1920x1080

 

Framesnelheid

Project frame rates van 23.98, 24, 25, 29.97, 30, 50, 59.94 en 60 fps ondersteund. Framesnelheid buiten snelheid tot 60p.

 

Ingebouwde ND-filters

ND-filterwiel met vier posities en duidelijke, 2-stop, 4-stop en 6-stop ND-filters.

 

Focus

Scherpstelknop schakelt peaking in, autofocus beschikbaar met compatibele lenzen met focus servo.

 

Iris Control

Iriswiel en schuifregelaar met aanraakscherm voor handmatige irisafstelling op elektronisch bestuurbare lenzen, irisknop voor directe automatische irisinstellingen op compatibele lenzen, zodat er geen pixel in de filmmodus wordt geknipt. Scène gemiddelde automatische belichting in video en uitgebreide videomodus.

 

Schermafmetingen

4 inch.

 

Schermtype

LCD capacitieve touchscreen.

 

Metadata-ondersteuning

Automatisch aangevulde lensgegevens van elektronische B4-lenzen. Automatische opname van camera-instellingen en slate data zoals project, scenenummer, take en speciale opmerkingen.

 

Controls

Touchscreen-menu's op 4-inch scherm. Drukknoppen voor andere bedieningselementen. 2 toewijsbare sneltoetsen.

 

Tijdcode klok

Zeer nauwkeurige tijdcode klok. Minder dan 1 frame drift elke 8 uur.

 

Aansluitingen

 

Totaal video-ingangen

1 x SDI

 

Totale video-uitgangen

1 x SDI, 1 x SDI-bewaking.

 

SDI-Rates

1.5G, 3G, 6G, 12G.

 

Analoge audio-ingangen

2 x XLR omschakelbaar tussen microfoon, lijn en AES digitale audio. Phantom power-ondersteuning.

 

Analoge audio-uitgangen

1 x 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting, ondersteunt iPhone-microfoon voor talkback.

 

Referentie-ingangen

Tri-Sync / Black Burst / Tijdcode.

 

Afstandsbediening

2 x 2,5 mm LANC-ingang voor Rec Start / Stop, plus iris- en focusregeling met compatibele lenzen.

 

Computerinterface

USB Type-C voor software-updates.

 

Audio

 

Microfoon

Geïntegreerde stereomicrofoon

 

Ingebouwde speaker

1 x monoluidspreker.

 

Normen

 

SD videostandaarden

Geen

 

HD videostandaarden

1080p23.98, 1080p24, 1080p25, 1080p29.97, 1080p30, 1080p50, 1080p59.94, 1080p60
Geïnterlinieerde uitvoer via SDI 1080i50, 1080i59.94, 1080i60

 

Ultra HD-videostandaarden

2160p23.98, 2160p24, 2160p25, 2160p29.97, 2160p30, 2160p50, 2160p59.94, 2160p60

 

SDI-naleving

SMPTE 292M, SMPTE 424 Niveau B, SMPTE 2081-1, SMPTE 2082-1

 

SDI Audio Sampling

48 kHz en 24 bit

 

Media

 

Media

2 x CFast voor 4K RAW- en ProRes-opnamen. 2 x SD UHS-II-kaartsleuven voor HD- en Ultra HD-opnamen.

Klik hier voor een samenvatting van compatibele media.

 

Media-formaat

Kan kaarten formatteren naar ExFAT voor Windows en Mac of HFS + voor Mac (bestandssystemen).

 

Ondersteunde codecs

 

Codecs

DNxHD 220X, DNxHD 145, Apple ProRes 4444 XQ QuickTime, ProRes 4444 QuickTime, ProRes 422 HQ QuickTime, ProRes 422 QuickTime, ProRes 422 LT QuickTime en ProRes 422 Proxy QuickTime, CinemaDNG RAW, CinemaDNG RAW 3: 1, CinemaDNG RAW 4: 1.

 

Controle

 

Externe controle

Blackmagic SDI-besturingsprotocol, iPad-bediening via Bluetooth, 2 x 2,5 mm LANC voor lens en opnamebediening.

 

Kleurcorrector

 

Kleurcorrector

DaVinci YRGB.

 

Talkback en Tally

 

Talkback

SDI-kanalen 15/16 en iPhone-headset.

 

Live Tally-indicator

Tally op het LCD-scherm, URSA Viewfinder en URSA Studio Viewfinder.

 

Opslag functies

 

Opslag type

2 x CFast 2.0

2 x SD UHS-II-kaarten

2,5 inch SSD via optionele URSA Mini SSD-recorder

 

Recording Rates

3840 x 2160
Apple ProRes 444 XQ - 250 MB / s
Apple ProRes 444 - 165 MB / s
Apple ProRes 422 HQ - 110 MB / s
Apple ProRes 422 - 73,6 MB / s
Apple ProRes 422 LT - 51 MB / s
Apple ProRes Proxy - 22,4 MB / s
1920 x 1080
Apple ProRes 444 XQ - 62,5 MB / s
Apple ProRes 444 - 41.25 MB / s
Apple ProRes 422 HQ - 27,5 MB / s
Apple ProRes 422 - 18,4 MB / s
Apple ProRes 422 LT - 12,75 MB / s
Apple ProRes Proxy - 5,6 MB / s
DNxHD 220X - 27,5 MB / s
DNxHD 145 -18,2 MB / s
Opslagsnelheden gebaseerd op 30 frames per seconde.

 

Opnameformaten

DNxHD 1920x1080 en 1920x1080i met film-, video- of uitgebreid video dynamisch bereik. Apple ProRes 3840x2160 en 1920x1080 met film-, video- of uitgebreid video dynamisch bereik. Lossless CinemaDNG RAW, RAW 3: 1 en RAW 4: 1 met filmdynamisch bereik bij 3840x2160.

 

Software

 

Inclusief software

URSA Mini-besturingssysteem.

Blackmagic Camera-instellingen.

 

Besturingssystemen

Mac OS X 10.11 El Capitan,
macOS 10.12 Sierra,
macOS 10.13 High Sierra of hoger.

 

Windows 8.1 of Windows 10.

 

Energie

 

Stroomvoorziening

1 x externe 12V-voeding.

 

Externe voedingsingang

1 x 4-polige XLR-poort voor extern stroom- of batterijgebruik.

1 x 12-pins Molex-connector op de achterplaat van de batterij.

 

Accu

Achterste camerabevestiging compatibel met industriestandaard V-mount of Gold Mount batterijplaten.

 

Acessories

 

Optionele accesoires

Blackmagic URSA Viewfinder

Blackmagic URSA Studio Viewfinder

Blackmagic schoudermontagekit

Blackmagic Camera Fiber Converter

Blackmagic Studio Fiber Converter

Verwisselbare objectiefvatting voor EF, PL of F-vattinglenzen

Blackmagic URSA Mini Mic Mount

Blackmagic URSA Mini SSD-recorder

Blackmagic URSA VLock batterijplaat

Blackmagic URSA gouden batterijplaat

 

Omgevingsspecificaties

 

Bedrijfstemperatuur

0 ° tot 40 ° C (32 ° tot 104 ° F)

 

Bewaar temperatuur

-20 ° C tot 45 ° C (-4 ° tot 113 ° F)

 

Relatieve vochtigheid

0% tot 90% niet-condenserend

Extra

Wat is inbegrepen

URSA Broadcast Camera

Turret-stofkap

B4 lensvatting

Stroomvoorziening

SD-kaart met software en handleiding

 

Gerelateerde producten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »