Blackmagic Design ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K

 • Tijdelijk uitverkocht. Informeer naar de levertijd
€6.801,00 (€5.620,66 Excl. btw)
Krijg een van 's werelds meest compacte en geavanceerde switchers met de nieuwe ATEM 4 M / E Broadcast Studio 4K. Je krijgt een ongelooflijk krachtige liveproductieschakelaar die is ontworpen om te werken met de nieuwste formaten en hoge framesnelheden...Meer informatie
+31 85 1305 392
Scherpe offertes
Passend advies
Maatwerk en Service
Product informatie
 • EAN: 9338716005356

ATEM Production Studio 4K

 

'S Werelds meest geavanceerde switchers voor live-productie!

 

Maak een verbluffende live-productie met meerdere camera's met 's werelds meest geavanceerde productie switcher! ATEM schakelt tussen SD-, HD- of Ultra HD-videostandaarden, zodat u opwindende live-productie kunt vormen met een breed scala aan videobronnen zoals camera's, diskrecorders en diavoorstellingen of animaties van computers. Je krijgt krachtige functies zoals chromakey, creatieve overgangen, mediapool, downstream keyers, audiomixer, multi-view en meer! De geavanceerdere modellen bevatten functies zoals maximaal 20 SDI-ingangen, SuperSource meerlaagse engine, full-motion DVE, steekovergangen, grotere mediapool met full motion-clips en maximaal 6 extra uitgangen!

 

Nieuwe ATEM 4 M / E Broadcast Studio 4K

 

Krijg de extreme kracht van een 4 M/E 20-ingang 12G-SDI switcher in combinatie met 16 ATEM geavanceerde Chroma Keyers voor hoge framesnelheid Ultra HD

 

Krijg een van 's werelds meest compacte en geavanceerde switchers met de nieuwe ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K. Je krijgt een ongelooflijk krachtige liveproductieschakelaar die is ontworpen om te werken met de nieuwste formaten en hoge framesnelheden, helemaal tot aan Ultra HD 2160p59.94!

 

U krijgt 16 ATEM Advanced Chroma Keyers van de nieuwe generatie met 4 per M/E, perfect voor geavanceerd werk en virtuele sets. Als de meest geavanceerde ATEM-switcher bevat dit model ook de nieuwste technologie en functies, zoals 2 Ultra HD multi-viewers, volledige 2D DVE, ingebouwde SuperSource-compositiemachine met 4 DVE-foto's, volledige hersynchronisatie op elke 12G-SDI-ingang en nog veel meer! De multi-rate 12G-SDI-verbindingen schakelen automatisch tussen alle HD- en Ultra HD-formaten tot 2160p59.94 met een enkele BNC-kabel! Zelfs als u nu niet in Ultra HD werkt, heeft de ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K alle kracht en functies voor de beste live-productiewerkzaamheden, terwijl u Ultra HD klaar bent op het moment dat u het nodig hebt!

 

Combineer de elegantie van modern design met de kracht van broadcast productie

 

Het nieuwe ATEM 1 M/E Advanced Panel is een elegant ontworpen professioneel hardware-bedieningspaneel voor alle ATEM-switchers. Het combineert modern design met de nieuwste uitzendtechnologie voor snellere workflows. Het nieuwe ontwerp heeft een ingebouwd LCD-scherm en gebogen knoppen van hoge kwaliteit die onjuiste toetsaanslagen helpen voorkomen. De knoppen hebben ook achtergrondverlichting om snel belangrijke toetsen te herkennen. Je krijgt ook een professionele joystick voor DVE- en camera-instellingen, een soepele t-balk-fader en nog veel meer. De knoppen hebben dynamische displays die volledige aanpassing van de labels en aangepaste kleuren mogelijk maken. Met de shift-knoppen kunt u het aantal ingangen verdubbelen door een tweede set verschoven bronknoppen te selecteren, zodat u maximaal 20 ingangen kunt bedienen. Het compacte formaat en het duurzame ontwerp van het geavanceerde ATEM 1 M/E-paneel past in een standaardapparatuurrek, waardoor het perfect geschikt is voor montage in uitzendwagens, mobiele rekken en wegvliegsets.

 

Geavanceerde live productie

 

Creatieve functies met geavanceerde technologie

 

Neem je live-productie verder dan uitzendkwaliteit! ATEM-schakelaars voor liveproductie hebben alle functies die u nodig hebt voor de meest innovatieve liveconcerten, sportevenementen, theaterproducties, conferenties en meer! Wanneer u live evenementen met supergrote hoge resolutieschermen doet, schakelt u eenvoudig uw ATEM-switch voor liveproductie naar Ultra HD voor ongelooflijke kwaliteit. Veel live-evenementen gebruiken nu enorme hoge resolutie LED-schermen en projectoren en nu kunt u deze schermen in volledige resolutie besturen!

 

Innovatief ontwerp

 

Elegant machinaal bewerkt metalen ontwerp in een supercompact formaat!

 

ATEM-switchers voor liveproductie beschikken over een elegant bewerkte aluminium frontplaat met speciale knoppen waarmee u van extra uitgang kunt wisselen. U kunt het ingebouwde videoscherm gebruiken om hulpuitgangen te bewaken of als technische bewaking om te helpen tijdens het instellen! U krijgt video- en audioverbindingen van de hoogste kwaliteit die vrijwel alle SD-, 720p HD-, 1080i HD-, 1080p HD- en Ultra HD-formaten omschakelen, plus ingebouwde multi-voltage voedingen, zodat u uw switcher overal ter wereld kunt meenemen!

 

Krachtige controle over software en hardware

 

Krijg innovatieve softwarebesturing of kies een hardwarepaneel

 

ATEM-switchers voor liveproductie hebben het grootste aantal besturingsopties! U krijgt volledige switcherbesturing vanaf elke laptop of desktopcomputer met het meegeleverde ATEM-softwarebedieningspaneel voor zowel Mac als Windows. Voor veeleisende live productieomgevingen kunt u een op hardware gebaseerd paneel toevoegen, zoals het nieuwe ATEM 1 M/E Advanced Panel of het ATEM 2 M/E Broadcast Panel, dat de hoogste kwaliteit knoppen, knoppen en faders bevat voor nog sneller schakelen! U krijgt ook een SDK voor aangepaste besturing. Alleen ATEM biedt u zo'n breed scala aan besturingsopties!

 

Verbindingen van de hoogste kwaliteit

 

Maak verbinding met SDI- en HDMI-apparatuur in SD, HD en Ultra HD!

 

Ingangen

 

ATEM-switchers bevatten geavanceerde 6G-SDI- en HDMI-ingangen die SD, HD of Ultra HD omschakelbaar zijn tot 2160p30, terwijl het geavanceerde ATEM Broadcast Studio 4K-model 20 12G-SDI-ingangen heeft voor werken in HD en Ultra HD tot 2160p60. Elke input ondersteunt ingebouwde audiomixing en beschikt over een frame-resynchronizer, zodat u bronnen zonder genlock zoals laptopcomputers kunt gebruiken voor live PowerPoint-presentaties! Je krijgt ook 2 gebalanceerde XLR-audio-ingangen voor het aansluiten van professionele mixers en een HiFi-audio-ingang voor consumentenapparatuur zoals een iPod.

 

Uitgangen

 

Krijg alle uitgangen die u nodig hebt om uw videomaster op te nemen en uw programma uit te zenden naar het publiek tijdens het evenement! ATEM omvat programma- en down-geconverteerde programma-uitgangen plus hulpuitgangen die zuivere feeds mogelijk maken, perfect voor aansluiting op gigantische LED-buitenschermen, projectoren, diskrecorders, monitoren en uitzendplatforms! De multi-weergave-uitgangen zijn 1080i HD, zodat u elke tv of monitor kunt gebruiken. Je krijgt ook een gebalanceerde XLR-uitgang van je audiomix, die ook is ingebed in alle video-uitgangen.

 

Multi View Monitoring

 

Gebruik een enkel scherm voor al uw monitoring!

 

Met de ingebouwde multi-weergave van de ATEM kunt u de video-ingangen van de switcher op één enkele SDI-monitor of normale HDMI TV monitoren! Multi-weergave-uitgangen in normale 1080i HD, dus zelfs als uw uitzending in SD of Ultra HD is, kunt u nog steeds een standaard-tv gebruiken om te monitoren! U kunt de lay-out met meerdere weergaven aanpassen en ook aangepaste labels toevoegen. Multi-weergave maakt het gemakkelijk om uw programma, preview en live bronnen allemaal tegelijkertijd op één monitor te bekijken en u kunt zelfs kiezen uit 4 verschillende schermlay-outs!

 

Creatieve overgangen

 

Ontvang tientallen opwindende effecten en overgangen!

 

ATEM bevat een groot aantal realtime overgangen van hoge kwaliteit die beschikbaar zijn in alle SD-, HD- of Ultra HD-resoluties! Gebruik mixen, dips, doekjes en meer voor een geweldige live uitzending van live kwaliteit! Elke overgang is direct beschikbaar en je hebt volledige controle over het overgangstype, patroon, lengte en andere kenmerken. Creëer een aangepast 'on air' uiterlijk met de grote keuze aan veegpatronen. De ATEM 1 M/E en 2 M/E Production Studio 4K-modellen bevatten ook geanimeerde stingers en DVE-overgangen!

 

Digitale video-effecten

 

Positie, formaat wijzigen, roteren en schaal in real time!

 

De geavanceerde ATEM 1 M/E- en 2 M/E Production Studio 4K- en 4 M/E Broadcast Studio 4K-modellen beschikken over een krachtige digitale video-effectprocessor. Gebruik deze geweldige DVE van hoge kwaliteit om live video te positioneren, van grootte te veranderen, te roteren en te schalen in realtime. Maak professionele picture in picture effecten met aanpasbare 3D-randen, schaduwen en belichting. Voeg dynamische DVE-overgangen toe aan je productie met squeeze, push, swoosh en spin-effecten die je live video verdringen en de volgende bron onthullen. U kunt de DVE zelfs gebruiken voor grafische veegovergangen!

 

Supersource

 

Voeg multi-boxcomposities snel en gemakkelijk toe met ATEM SuperSource! Beschikbaar op de ATEM 2 M/E Production Studio 4K en ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K, u krijgt een volledig aparte 5-laags switcher met de kracht van 4 DVE's met afbeeldingen en 4 keyers die u kunt toewijzen aan elke ATEM video-ingang ! Stel je voor dat je SuperSource gebruikt voor interviews met meerdere camera's of picture in picture-productie terwijl je al je M/Es, keyers en DVE volledig vrij laat voor andere taken. SuperSource-composities kunnen ook snel worden opgeslagen en opgeroepen!

 

Dual Media Players

 

Groot grafisch geheugen!

 

ATEM-productiewisselaars bevatten mediagroepgeheugen waarmee u stilstaande beelden en afbeeldingen kunt downloaden voor het intoetsen van de twee ingebouwde mediaspelers. Alle populaire afbeeldingsindelingen worden ondersteund, of u kunt downloaden vanuit Photoshop CC met de meegeleverde plug-in. ATEM Production Studio 4K-modellen ondersteunen tot 32 Ultra HD RGBA stilstaande grafische afbeeldingen, terwijl ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K 64 Ultra HD RGBA stilstaande beeldgrafieken en 180 frames van real-time Ultra HD-video of 720 frames van real-time 1080 HD ondersteunt video.

 

Geavanceerde Chroma Keyer

 

Introductie van de nieuwe ATEM Advanced Chroma Keyer!

 

Alle ATEM-switchers beschikken over ingebouwde chroma, luminantie, lineaire en patroon-keyers, maar het nieuwe geavanceerde ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K-model beschikt nu over een nieuwe geavanceerde Chroma-keyer van de volgende generatie waarmee u ongelofelijk schone toetsen kunt maken voor echt professionele uitzendkwaliteit live compositing. De geavanceerde keyer beschikt over instelbare bedieningselementen op het scherm voor het selecteren en samplen van een gebied met kleuren uit de afbeelding. Deze nieuwe keyer beschikt ook over knoppen voor voorgrond-, achtergrond- en randafstelling en chroma-correctiehulpmiddelen voor het onderdrukken van morsen en flaren, zodat u de toets kunt verfijnen. Het beste van alles is dat je in het nieuwe ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K-model nu 4 geavanceerde chroma-keyers krijgt op elk van de 4 mixeffectenrijen, zodat je massieve meerlaagse effecten kunt creëren! Bovendien bevatten alle ATEM-switchermodellen een extra 2 onafhankelijke downstream-keyers voor logo's, titels en andere 'on air'-grafische weergaven. Dat is een enorm aantal keyers, allemaal standaard ingebouwd!

 

HyperDeck-besturing

 

Gebruik vooraf opgenomen HyperDeck-clips in live-programma's!

 

ATEM Switchers werken naadloos samen met Blackmagic HyperDeck SSD-recorders. U kunt tot 4 HyperDecks aansluiten als bronnen, net als bij camera's, om vooraf opgenomen clips af te spelen tijdens de productie van live programma's! U kunt de clips op elke HyperDeck bekijken, een clip selecteren, deze cueën, pre-roll en deze op elk gewenst moment afspelen. U kunt zelfs macro's maken om op te nemen van een inkomende camerabron en deze in slow motion afspelen! Dat is perfect voor het toevoegen van vooraf opgenomen spots of promo's, credit rolls of zelfs slow-motion instant re-plays aan je live-programma productie!

 

Power Macro's

 

De snelste manier om gebeurtenissen in te stellen en automatisch te activeren!

 

Om complexe sequenties van nauwkeurig getimede acties op uw ATEM-switcher te automatiseren, kunt u nu krachtige snelkoppelingen maken die macro's worden genoemd. Neem een ​​reeks overgangen op tussen videobronnen, waaronder toetseffecten, aanpassingen van de audiomixer, camerabesturingsinstellingen en meer met behulp van de ATEM-software of het hardware-configuratiescherm. Macro's worden opgeslagen als XML-bestanden die zelfs kunnen worden bewerkt met een standaard teksteditor, zodat u ze kunt combineren om geavanceerde sequenties te bouwen die tijdens een live productie onmogelijk handmatig kunnen worden uitgevoerd! Dat betekent dat u unieke looks voor uw programma's kunt maken die onmiddellijk kunnen worden opgeroepen, gekopieerd tussen switchers en steeds opnieuw worden gebruikt!

 

Verbluffende Ultra HD

 

Massieve video-resolutie van 3840 x 2160!

 

ATEM-switchers voor liveproductie zijn 's werelds eerste Ultra HD-switchers voor liveproductie! Ultra HD werkt op 4 keer de resolutie van 1080 HD-video met een enorme framegrootte van 3840 x 2160! De gehele switcher kan worden ingesteld op Ultra HD en alle mediaspelers, downstream keyers, upstream keyers, overgangen, DVE en kleurgeneratoren werken in native Ultra HD. Zelfs als je nu in SD of HD werkt, is je ATEM-schakelaar voor liveproductie altijd klaar voor Ultra HD wanneer je hem nodig hebt!

 

6G-SDI Flexibiliteit

 

De flexibiliteit om te werken in SD, HD of Ultra HD

 

Alle switchers ondersteunen 6G-SDI, zodat u kunt werken in de hoogste kwaliteit Ultra HD, en omdat de SDI-aansluitingen normale BNC-connectoren zijn, kunt u de switcher ook naar elk gewenst formaat selecteren en eenvoudig uw SD- of HD-apparatuur aansluiten. 6G-SDI ondersteunt elk SDI-formaat van SD, HD tot Ultra HD 2160p30. Dat betekent dat 6G-SDI u compatibiliteit biedt om in elk formaat te werken, plus u kunt overschakelen naar Ultra HD voor ongelooflijke kwaliteit die 4 keer de resolutie van HD is! Werk in SD, 720p, 1080i of 1080p tot 60fps en Ultra HD tot 30 fps allemaal op één switcher!

 

Wanneer u een hoge beeldsnelheid nodig hebt, produceert u snel actie!

 

Het ongelooflijk geavanceerde ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K-model gaat verder dan de 6G-SDI van andere ATEM-switchers omdat het de nieuwste 12G-SDI bevat voor tweemaal de framesnelheid van de andere modellen, tot een ongelooflijke 2160p60. Dat is frame rate van maximaal 60 fps in Ultra HD! 12G-SDI ondersteunt ook alle normale 720p-, 1080i- en 1080p-HD-videoformaten, wat betekent dat u over een switcher beschikt die u vandaag kunt gebruiken voor normaal HD-werk, terwijl u klaar bent voor Ultra HD wanneer dat nodig is! Alleen 12G-SDI geeft u hoge framesnelheid Ultra HD via een enkele BNC-aansluiting die ook wordt aangesloten op al uw normale HD-apparatuur!

 

Remote Camera Control

 

Volledige camerabesturing vanaf uw switcher!

 

Krijg volledige controle over uw camera's vanaf de ATEM-softwarebesturing! De nieuwe Blackmagic URSA Broadcast- en Blackmagic Studio-camera's kunnen rechtstreeks worden aangestuurd via de SDI-programmafeed terug naar de camera, zodat u hun ingebouwde camera-instellingen en kleurcorrector kunt bedienen, allemaal op afstand vanaf het ATEM-softwarebedieningspaneel! Als het gaat om besturing krijgt u twee opties voor camerabesturing, een CCU-indeling voor een traditionele camerabedieningsstijl of een kleurcorrectie-interface die bijna identiek is aan de primaire kleurcorrector van de DaVinci Resolve, zodat u al uw creatieve kleurcorrectievaardigheden van DaVinci kunt gebruiken Los op voor het toevoegen van ongelooflijke stijlen en innovatieve looks voor live productie!

 

Professionele audiomixer

 

Live mix meerkanaals audio van uw camera's in realtime!

 

Alle ATEM-switchers beschikken over een krachtige ingebouwde meerkanaals audiomixer! U kunt uw camera-audio en andere videobronnen mixen van zowel HDMI- als SDI-ingangen, evenals externe audio van de analoge XLR- en HiFi-audio-ingangen. U kunt de ATEM-audiomixer gebruiken voor directe inputmixing of audio-volgvideo-mixing gebruiken, waarbij de audio automatisch overschakelt wanneer van de ene naar de andere ingang wordt overgeschakeld. De analoge audio-ingangen zijn geweldig voor microfoons, audiomixers, muziekspelers en meer!

 

Onafhankelijke Aux-uitgang

 

Voer grote schermen op het podium!

 

ATEM-switchers hebben onafhankelijke Aux-uitgangen die perfect zijn voor het voeden van grote videoschermen op het podium of kunnen ook worden gebruikt voor het verzenden van "schone feeds" zonder op luchtafbeeldingen naar recorders voor mastering van programma's. Met de knoppen op het voorpaneel en het scherm kunt u eenvoudig bronnen selecteren die u naar de AUX-uitgang wilt verzenden. Hulpuitgangen kunnen worden geselecteerd voor elke video-ingang, mediaspelers, de voorbeeldbus, testsignalen en meer! Aux-uitgangen zijn fantastisch voor technische bewaking met SmartScope Duo 4K.

 

Softwarebedieningspaneel

 

Schakelaarbesturing op Mac of pc!

 

Gratis inbegrepen bij elke ATEM-schakelaar voor liveproductie is het prachtig ontworpen ATEM-softwarebedieningspaneel voor zowel Mac als Windows. Met een volledig visueel switcher-bedieningspaneel en parameterpaletten voor snelle switcheraanpassingen, kunt u afbeeldingen in de mediapool laden, de audiomixer aanpassen, camera's beheren en in evenwicht brengen, switcher-instellingen bijwerken en meer! Voor ultieme portabiliteit kunt u de ATEM-software op een laptop gebruiken, zodat u eenvoudig in kleine ruimtes kunt werken en alle functies van de switcher volledig kunt bedienen!

 

Professionele uitzendpanelen

 

Voeg een hardwarepaneel toe voor snel professioneel schakelen!

 

Als u een snelle professionele besturing van uw switcher wilt tijdens extreem complexe live productie, kunt u een optionele speciale hardware-uitzendpaneel toevoegen aan uw switcher. Kies het supercompacte ATEM 1 M/E Advanced Panel, of krijg de ultieme controle met het ATEM 2 M/E-broadcastpaneel! Beide panelen beschikken over knoppen, knoppen en regelaars van de hoogste kwaliteit voor de meest veeleisende 24/7 live productieomgeving, waardoor u precieze controle over alle switcherfuncties hebt.

 

Extreme betrouwbaarheid

 

Op professionele hardware gebaseerde switcher voor ongelooflijke betrouwbaarheid

 

Omroep- en liveproductiesituaties vereisen betrouwbaarheid! Dat is de reden waarom ATEM Switchers een intern luchtvaartkwaliteit-besturingssysteem gebruiken! Goedkope computer gebaseerde switchers onderbreken de video als de computer crasht, terwijl ATEM dit probleem niet heeft, omdat de computer alleen het configuratiescherm is! Met ATEM heb je nog steeds video-uitvoer zodat je live-evenement wordt beschermd tegen mogelijke computerstoringen. Gebruik gewoon andere bedieningspanelen of start uw computer opnieuw op zonder het programma te onderbreken!

Technische specificaties

  Connections

   

  Total Video Inputs

  20

   

  Total Video Outputs

  13

   

  Total Aux Outputs

  6

   

  SDI Rates

  1.5G, 3G, 6G, 12G

   

  Total Audio Inputs

  2 x XLR. 2 x RCA.

   

  Total Audio Outputs

  2 x XLR Program 2 x XLR Monitor.

   

  Timecode Connections

  1 x XLR Timecode in and 1 x XLR Timecode out.

   

  Reference Input

  Tri-Sync or Black Burst.

   

  Video Input Re-sync

  On all 20 inputs.

   

  SDI Video Inputs

  20 x 10-bit HD/Ultra HD 4K switchable. 2 channel embedded audio.

   

  Extra Audio Outputs

  1 x XLR Timecode and 1 x XLR Talkback.

   

  SDI Audio Outputs

  2 Ch embedded into SDI output on all outputs.

   

  Extra Audio Inputs

  1 x XLR Timecode and 1 x XLR Talkback.

   

  SDI Program Outputs

  3 x 10-bit HD/Ultra HD 4K switchable.

   

  Down Converted SDI Program Output

  1 x 10-bit (From Ultra HD 4K to HD).

   

  SDI Preview Outputs

  1 x 10-bit HD/Ultra HD 4K switchable.

   

  Quantity of Multi Views

  2 x SDI.

   

  Multi View Outputs

  2 x SDI.

   

  Control Panel Connection

  Ethernet supports 10/100/1000 BaseT. Allows direct connection between panel and chassis, or via network.

   

  Tally Output

  Added via ethernet connection to Blackmagic Design GPI and Tally Interface product. (Not included).

   

  Computer Interface

  1 x USB 2.0 port.

   

  Standards

   

  SD Video Standards

  None.

   

  HD Video Standards

  720p50, 720p59.94,
  1080p23.98, 1080p24, 1080p25, 1080p29.97, 1080p50, 1080p59.94
  1080i50, 1080i59.94

   

  Ultra HD Video Standards

  2160p23.98, 2160p24, 2160p25, 2160p29.97, 2160p50, 2160p59.94

   

  SDI Compliance

  SMPTE 292M, SMPTE 424M, SMPTE 2082.

   

  Video Sampling

  4:2:2

   

  Color Precision

  10-bit.

   

  Color Space

  REC 601, REC 709, REC 2020.

   

  Product Specifics

   

  Upstream Keyers

  16 with Chroma/Linear/Luma key.

   

  Downstream Keyers

  2

   

  Chroma Keyers

  16

   

  Talkback Support

  None

   

  Mix Minus Support

  None

   

  Linear/Luma Keyers

  19

   

  Transition Keyer (Stinger/DVE)

  1 Stinger, 1DVE .

   

  Total Number of Layers

  26

   

  Pattern Generators

  19

   

  Color Generators

  2

   

  DVE with 3D Borders & Drop Shadow

  1

   

  Control Panel

  Software or optional hardware panel.

   

  Routable Windows

  16

   

  Tally

  Red for program and green for preview indication.

   

  Windows Source Labels

  Yes

   

  Multi View Monitoring

   

  Multi View Monitoring

  2 x 10 Views for 20 total views.

   

  Multi View Video Standard

  Select HD or Ultra HD.

   

  Media Player

   

  Media-players

  4

   

  Media Pool Still Image Capacity

  64 with fill and key.

   

  Media Pool Clip Capacity

  2 with fill and key.

   

  Media-player Clip Length in 720 HD

  3200 frames.

   

  Media-player Clip Length in 1080 HD

  1440 frames.

   

  Media-player Clip Length in Ultra HD

  360 frames.

   

  Media Pool Still Image Format

  PNG, TGA, BMP, GIF, JPEG and TIFF.

   

  Media Pool Video File Format

  TGA Sequence.

   

  Media Pool Audio File Format

  WAV, MP3 and AIFF.

   

  Display

   

  Interface

  Minimum monitor resolution of 1366 x 768.

   

  Front panel

  Built in HD LCD monitor for video and 42 LED buttons for Aux switching.

   

  Processing

   

  Processing Delay

  < 7 Lines

   

  Audio Mixer

  24 input x 2 channel mixer.

  Selectable On/Off/Audio-Follow-Video.

  Level and Peak metering.

  Master gain control.

  Dedicated analog outputs for monitoring.

   

  4K to HD Down Conversion

  Yes, program x 1.

   

  Software

   

  Control Panel Included

  ATEM Software Control Panel included free for Mac OS X 10.11 El Capitan or macOS Sierra 10.12 or later and Windows 8.1 64-bit or Windows 10 64-bit.

   

  Software Updates

  Using USB 2.0 connection directly connected to Mac OS X or Windows computers. Includes ATEM Setup Utility.

   

  Configuration

  Set via ATEM Software Control Panel, excluding ATEM chassis IP address which is set via the ATEM Setup Utility connected via USB to chassis.

   

  Operating Systems

  macOS 10.12 Sierra,
  macOS 10.13 High Sierra or later

   

  Windows 8.1 or
  Windows 10.

   

  Power Requirements

   

  Power Supply

  2 x Internal 110 - 240 AC.

   

  Power Usage

  300W

   

  Physical Specifications

   

  Physical Installation

   

  Physical Installation

  2 Rack Unit Size.

   

  Environmental Specifications

   

  Operating Temperature

  0° to 40° C (32° to 104° F)

   

  Storage Temperature

  -20° to 60° C (-4° to 140° F)

   

  Relative Humidity

  0% to 90% non-condensing

In de doos

What's Included

ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K

SD card with software and manual